Expositie in gemeentehuis Stede Broec
zondag 02 januari 2022

De schilderijen van deze West-Friese kunstenaar zijn te bewonderen tot 8 februari 2022 in de ontvangsthal van het gebouw. ‘Hier hangt een mooie doorsnee van mijn werk en ja, het is altijd leuk om solo te exposeren’ zei Afra bij de opening.

Voorliefde voor tekenen
Afra Koopman heeft haar leven lang een voorliefde gehad voor tekenen en schilderen. In 1999 deed ze de opleiding Tekenen en Schilderen bij Crejat in Alkmaar. Na haar diplomering studeerde ze nog een aantal jaren Stromingen in de schilderkunst. Hierna volgden een opleiding Oude Meesters en een cursus Icoon schilderen.

Exposities
Ze exposeerde haar werk onder meer in Driebergen, Heemskerk, Den Helder, Wieringerwerf, Hellendoorn, Hoorn en Blokker. Koopman werkt met acrylverf, olieverf en tempera. Hiernaast gebruikt ze ook andere materialen om mee te werken zoals karton, draad en papier. Haar schilderijen zijn abstract en figuratief en op deze expositie zijn ook verschillende portretten te bewonderen. Ze verzorgt schilderlessen in haar atelier in Blokker en werkt ook regelmatig in opdracht.