Expositie Peter Keeman
vrijdag 26 juni 2020

De eerste naam is Peter Keeman. Een impressionistische realist, deze benaming is misschien wel het meest van toepassing op zijn werk. Inspiratie voor zijn creaties haalt hij veelal uit beelden uit de voormalige vaarpolder Het Grootslag. Het mag namelijk niet vergeten worden dat vroeger bijna de hele bevolking van de Streek, direct of indirect er zijn brood verdiende en dat wil hij graag laten zien in zijn werk.

Een combinatie van kunst en historie, maar dan uitgevoerd in olieverf. Het zijn juweeltjes gelijk geworden. De tweede naam is Maja de Haan. Een paar jaar geleden is ze neergestreken in ons eigen dorp Andijk en daar voelt zij zich helemaal op haar plek.

Maja werkt met diverse materialen, waaruit veelzijdige, meerkleurige kunstwerken, min of meer, spontaan ontstaan. Van zeer groot tot lieflijk klein, niets is haar vreemd. Geboeid door licht en de natuur en steeds weer nieuwe sferen die ontstaan door het voortdurend veranderende spel van licht en schaduw zijn een bron van inspiratie voor Maja. Werken met glas-in-lood is echter haar grote passie. Veel prachtige glasramen hangen te schitteren bij menig particulier en in diverse kerken.

Werken van beide kunstenaars zijn te bezichtigen op zaterdag 4 en zondag 5 juli van 14.00 tot 17.00 uur in Cultura. Entree is gratis. www.cultura-andijk.nl