Expositie "The Storyteller"
zondag 24 juni 2018

Als gastexposanten exposeren: Boxie, Ineke Koops en Trooost. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 24 juni om 14.00 uur. Sinds mensenheugenis vertellen mensen elkaar verhalen. Een verhaal kan verbinden, inspireren, hoop geven, verhelderen, troosten, de fantasie aanspreken enz.

Daarbij denk je al gauw aan een gesproken of geschreven verhaal. Maar ook beeldende kunst is een uitermate inspirerend medium om verhalen te vertellen. Beeldtaal is als geen andere taal in staat om de innerlijke belevingswereld te prikkelen. Laat je meenemen in de verhalen van kunstenaars en kom kijken naar deze boeiende expositie!

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben bij De Baanbreker een vast atelier en expositieruimte. De kunstenaars van de galerie die deze periode exposeren zijn: Tineke Sminia, Marianne Luinenburg, Bernard van den Bos, Trudy Quakernaat, Karin Raggers- Den Ouden, Moonsheep Art, Remco Sterk, Bert van Baar, Bart Berkhout, Anita Rollman, Piet Buijsman en Chris Dierdorp.

Het keramiekatelier van Ineke Koops staat in Zuidoostbeemster, midden op de Beemster klei. Dit is voor haar een oneindige inspiratiebron. “Klei is een prachtig materiaal dat zich kan vormen onder je handen. Moeiteloos of met weerbarstigheid. Als je iets wilt wat niet kan, scheurt of barst het. Maar als je het materiaal met gevoel, met respect behandelt kun je de klei heel goed uitnodigen met je mee te gaan in het vormen en daarmee in het weergeven van jouw impressie.

Trooost is opgericht door Annet Langedijk. De missie van Trooost is om mensen die geconfronteerd worden met kanker of een chronische ziekte, op welke manier dan ook, steun, troost en inspiratie te bieden. Dit doet zij door middel van een serie persoonlijke wenskaarten en gedichten voor mensen met kanker, naasten en nabestaanden.

Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur. 
Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6, Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl