Expositie Yolanda Eveleens
zondag 17 oktober 2021

De etsen van Yolanda Eveleens hebben subtiele kleurnuances waarmee de verbinding van natuur en cultuur in poëtische oerbeelden gevat wordt.

Rietveld Academie

Sinds Eveleens in 1974 haar opleiding Vrije Grafiek aan de Rietveld Academie afrondde, heeft zij een fijnzinnig oeuvre van kleuretsen opgebouwd. Processen van groei en metamorfose en de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur vormen een veelvuldig terugkerend thema. Maar deze elementen en processen staan niet op zichzelf, ze worden gebruikt voor het verbeelden van een ‘binnenwereld’. Want Eveleens duikt in al haar etsen naar binnen, in de aarde, in water of in het menselijk lichaam en creëert met onverwachte combinaties van verschillende, nauwkeurig getekende elementen, fascinerende en poëtische prenten.
Zo zijn er in de etalage o.a. etsen van mantels te zien, opgebouwd uit organische materialen zoals bladeren, wortels, veren en insecten, waarin de mens zich zou kunnen hullen: een ode aan de kwetsbaarheid. Daarnaast een serie met de titel Het Rijk van de IJsvogel, waarin een kleurig IJsvogeltje de kern vormt van diverse spannende beeklandschappen.

De etalage is dagelijks verlicht tot 23 uur. Voor meer informatie kunt u aanbellen of telefoneren T: 0228 319 022