Gideonschool: waar je kind wordt gezien
woensdag 10 februari 2021

De Gideonschool is een basisschool met een open karakter in de wijk Princenhof in Bovenkarspel. Het is een leuke school waar goed onderwijs wordt gegeven en waar er echt naar de kinderen wordt (om)gekeken. “Ze zien je kind”, vult een andere ouder aan. “De leerkrachten kennen alle leerlingen waardoor er geen drempels zijn. Mocht je kind een probleem hebben met een vak dan wordt dat tijdig erkend en is er extra begeleiding mogelijk”.

De Gideonschool hanteert korte communicatielijnen, ook tijdens corona. Het is een kleinschalige school waardoor er veel aandacht is voor iedereen. Er zijn jaarlijks meerdere momenten voor ouders om met leerkrachten te spreken en vanaf groep 1 is er een ‘oudervertelmoment’ waarbij zowel de ouders als het kind aanwezig zijn. En mocht er tussentijds iets zijn dan kun je zo binnen stappen om je vraag te stellen of om een afspraak te maken.

De school heeft als doel om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren en het beste uit hen naar boven te halen. Hierbij is een goede samenwerking tussen ouders, leerlingen en leerkrachten van belang. De leerlingen van de peutergroepen van Kappio, de groepen van De Gideonschool, de buitenschoolse opvang (ook van Kappio) én die van ODC De Carrousel zitten bij elkaar in een gebouw. Zo leren alle kinderen om met elkaar samen te werken. Hierbij worden Veilig, Respect en Verantwoording met een hoofdletter geschreven.
Bent u op zoek naar een fijne school voor uw kind? Maak dan een afspraak om de school te komen bekijken. Hiervoor kunt u bellen met Marieke Broens (directeur) op tel. 0228-520344.
Gideonschool, Princenhof 2 in Bovenkarspel, www.gideonschool.nl