Glop in de Drom
vrijdag 20 april 2018

Wat misschien weinig mensen weten is dat een van de oudste en grootste trekharmonica-groepen van Nederland destijds oefende in De Drom. Dit, maar ook de prachtige akoestiek van de Drom, is de reden om in deze historische verdedigingstoren hun slotconcert te geven.

Dit bijzondere orkest, de enige in Nederland, laat zien dat er, onder professionele begeleiding, veel mogelijk is met een klein instrument als de harmonica. Het GLOP repertoire is speciaal door Frans Tromp voor de trekharmonica geschreven waardoor het instrument optimaal gebruikt kan worden.

Frans Tromp speelt sinds 1974 harmonica en geeft vanaf 1978 les aan harmonicaspelers en dansmuzikanten.
Het orkest bestaat uit de ‘gewone’ tweerijer met 21 toetsen aan de ene en 8 toetsen aan de andere kant en uit een aantal harmonica’s met meerdere toetsen. De muziek is meestal vierstemmig. Voor een groot deel zijn de meerstemmige melodieën gebaseerd op traditionele muziek, maar dan bewerkt op een soms klassieke manier. Het unieke GLOP-orkest bestaat uit 14 spelers. Entree Gratis! Wel gaan we na afloop met de pet rond. Contactgegevens voor meer informatie: www.drom.nl – info@drom.nl – 0228-312076.