Gouden Bontekoerace
zaterdag 26 oktober 2019

Deze zeilwedstrijd met klippers, tjalken, visserijschepen en klassieke jachten kun je vanaf 11 uur volgen vanaf de waterlijn van de Hoornse haven. Kom je iets eerder, dan zie je dat de schepen zich klaarmaken en uitvaren.

Gouden Bontekoerace
Dit jaar houden we een gouden editie, want de Bontekoerace sluit aan bij het thema van Hoorn in 2019: Het jaar van De Gouden Eeuw! Onze speciale gast bij de Bontekoerace op zaterdag is de burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg. Hij vaart mee op de IJsvogel.

In- en om de haven is van alles te doen:

Startschot Halve Maen
Het startschot wordt op zaterdag gelost vanaf de Halve Maen en de steigeractiviteiten sluiten ook aan bij het Gouden Eeuw-thema (maar dat is nog een verrassing).

Dirk en Dirkje
Bij het Houten Hoofd kun je een mooie Gouden Bontekoefoto maken met de Gouden Eeuw-poppen Dirk en Dirkje en op het door het LWBO gemaakte schavot.

Steigeractiviteiten
Bij de wedstrijden hoort niet alleen varen, op zaterdagmiddag is er een steigerspel en een creativiteitswedstrijd voor alle schippers en bemanningen. Ook worden er Bontekoemutsen, -slips en -boxershorts verkocht waarvan de opbrengst voor de Bontekoerace van volgend jaar wordt gebruikt. En speciaal voor dit jaar hebben de Bontekoeshirts een gouden bedrukking.

Shantykoor Kaap Hoorn
Elk jaar maakt het Shantykoor Kaap Hoorn de sfeer compleet. Zaterdagmiddag staan de mannen op het Houten Hoofd om stoere zeemansliederen te zingen.

Prijsuitreiking door wethouder Broersma
Op zondagmiddag sluiten we af met de prijsuitreiking in Het Schippershuis. Wethouder Simon Broersma reikt de om de prijzen uit. Datum: zaterdag 26 en zondag 27 oktober. Start wedstrijden: zaterdag en zondag om 11 uur. Startschot Halve Maen: zaterdag 11 uur, te zien vanaf de haven. Steigeractiviteiten zaterdagmiddag vanaf 15u, Houten Hoofd. www.bontekoerace.com