Gym met een fysieke beperking
zaterdag 13 maart 2021

In september 2020 werd al gestart met gym voor mensen met een verstandelijke beperking. Nu is het tijd voor een volgende uitdaging, “Gym voor mensen met een fysieke beperking”.

Prima toegankelijk
Inwoners van Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Andijk kunnen zich hiervoor opgeven. De lessen vinden plaats op woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer. Het gebouw inclusief de gymzaal is prima toegankelijk voor mensen met een beperking. Fysiocentrum Enkhuizen zal Vek-Wik terzijde staan met het geven van adviezen ten behoeve van de gymlessen.

Elke vorm van bewegen telt
Voor mensen met een fysieke beperking geldt dat elke vorm van bewegen telt en een positief effect heeft. Belangrijk is dat een manier van bewegen wordt gekozen, die binnen hun eigen grenzen past. Daarbij is het van belang dat bewegen een vast onderdeel van hun dagelijks leven wordt. Niet de prestatie zal voorop staan maar het sporten en bewegen op verantwoorde wijze, het plezier, de sociale contacten en gezondheid.
Informatie
Heeft u zin om met ons mee te doen of wilt u meer informatie neem dan contact op met Hans de Vries voorzitter@vekwik.nl of bel met 06-83205270.