Hans van den Mosselaar geeft wandeltips
donderdag 01 februari 2018

De 40MM is een gezellige tocht door de mooie Drieban polder over maximaal 40 kilometer. En u steunt er ook nog een fantastisch goed  doel mee. ‘Lopen, voeten, schoenen het hoort allemaal bij mijn vak als podoloog’, vertelt Hans. ‘Ik kan het daarom ook niet laten om u wat tips en trucs te geven als van plan bent deze of andere lange tocht te maken. Allereerst moet u eigenlijk de afstand kiezen die bij u past. Ongetraind 40 kilometer lopen is te doen, maar wilt u tot de laatste kilometers ook kunnen genieten van de mensen om u heen en de mooie dorpen adviseer ik u zich goed voor te bereiden. 

Maak twee maanden voor de 40MM elke week een wandeling van zo'n twee uur. Daar bovenop doet u twee of drie keer een tocht van ongeveer 20 kilometer. Train niet alleen met mooi weer zodat u ook weet welke kleding u goed bevalt bij een plensbui of langdurig regen.  Een spijkerbroek weegt kilo’s als ie zeiknat is en droogt ook nog eens tergend langzaam.

En probeer niet het (te) hoge tempo van uw wandelmaatje te volgen. Als u wilt kletsen doe dat dan met iemand die precies even snel loopt als u. Belangrijk is ook eten en drinken. Als u trek of dorst krijgt bent u eigenlijk al te laat. Soep, bananen, een broodje, het is allemaal goed. Laat verder alle hippe drankjes maar staan, want water is prima.

Kom met goed passende ingelopen wandelschoenen aan de start. Echte wandelsokken doen daarbij wonderen bij het voorkomen van blaren. Durf te rusten en hierbij soms even lekker de schoenen en sokken uit te doen. Paar keer een kwartier en een wat langere rust van een half uur is voldoende. Loop zonder horloge en of tijdsafspraken, want wanneer je geniet en lol hebt onderweg is 40 kilometer ineens een stuk korter. Graag tot ziens op zaterdag 12 mei. Ik doe zeker mee.’ Meer info over de 40MM op www.40mm.nl  Ps. Inschrijfformulieren zijn ook bij ons in de winkel te verkrijgen.