Havenwandeling Herberg Hoorn
maandag 04 december 2017

De aanvang is om 19.00 uur verzamelen bij de Mallegomsteeg/Doelenkade. De toegang is uiteraard vrij, wel kunt u een kleine bijdrage achterlaten voor het Hospice. Deze unieke havenwandeling volgt grofweg de kade van de oude binnenhaven van Hoorn.

Een korte inventarisatie leverde al zoveel mooie en vaak onbekende anekdotes op, dat kiezen nog lastig werd. Maar het is gelukt en het thema van Herberg Hoorn, dit jaar “Stad van Ontmoeting” wordt hierbij als leidraad keurig gevolgd. Verhalen uit het logement worden gecombineerd met leden van de schutterij en de komst van Duitse meisjes voor in de huishouding. En natuurlijk vaart ook de ‘Hoornse Boot’ voorbij. Aan het einde van de havenwandeling wacht de deelnemers dan nog een verrassend muzikaal slotakkoord en warme chocolademelk. 
De havenwandeling op 15 december kan gezien worden als het onofficiële startschot van een week lang Herberg Hoorn.

Voor zaterdag 16 december staat theaterstraat De Dubbele Buurt (en de Veemarkt) centraal en tijdens Superkoopzondag 17 december kan het winkelend publiek gaan genieten van meer dan 150 optredens in winkels, pleinen en andere mooie plekjes. Zie voor meer programma onderdelen www.herberghoorn.nl