Help uw stadsgenoten en deel uw tuin
dinsdag 14 april 2020

Stel; u heeft een fijne tuin en u geniet hiervan of u hebt een tuin, maar u maakt hier door omstandigheden amper gebruik van. U wilt graag helpen en u heeft een hart voor anderen. Herkent u zich hierin? Dan is dit aan u gericht! 
Wist u dat: Vooral in deze coronatijd veel mensen bij mooi weer behoefte hebben aan het kleinschalige, gezellige karakter van een tuin, in tegenstelling tot een openbare plek waar veel mensen samenkomen?
Even lekker buiten in je tuin kunnen zitten, spelen, tuinieren of ontspannen om weer op te laden niet voor iedereen vanzelfsprekend is?
Dat er mensen zijn die genieten van hun eigen tuin en deze ook graag willen delen of ‘uitlenen’ aan anderen.
Dit kan gelden voor uw hele tuin of een deel van uw tuin?
Wij zijn een Hoornse initiatiefgroep die zoveel mogelijk gastvrije tuinbezitters wil samenbrengen met stadsgenoten die behoefte hebben aan een tuin, omdat zij bijvoorbeeld wonen in een binnenstads woning of op een bovenverdieping. Alle soorten tuinen komen in aanmerking; stadstuin, boerentuin, grote, klein, wild, netjes, kindvriendelijk of siertuin. Als u maar bereid bent uw tuin te delen met anderen voor bijvoorbeeld een uur of langer per dag; het is aan u! Woont u buiten Hoorn en wilt u zich aanmelden dan bent u uiteraard ook meer dan welkom! 
Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar www.deeltuinen.nl en bekijk de mogelijkheden! Uiteraard worden alle voorschriften van het RIVM in acht gehouden. Sluit u aan bij een groeiend aantal tuinbezitters die dit initiatief omarmen. Meld uw tuin aan en misschien helpt u morgen al stadsgenoten aan een heerlijke plek om van de buitenlucht te genieten!