Het binnenmuseum vult zich met muziek
zaterdag 04 november 2017

Diverse duo’s en muziekgroepen treden op verschillende zondagen in de maanden november tot en met maart op. Luister, kijk en dans hier naar hartenlust. Op zondag 5 november trapt de groep Altegaer af met een concert waar het plezier van afspat. De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Op de website is het overzicht te zien van de verschillende concerten. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en Zeegers Postma. Zondag 5 november: Altegaer. De aftrap op zondag 5 november wordt verzorgd door de groep Altegaer. De leden spelen puur voor het plezier van het gezamenlijk muziek maken.

Het repertoire is grenzeloos; alles mag zolang het maar mooi, spannend, vrolijk of uitdagend is. Van oude muziek tot swingende folk, van wervelende dansdeunen tot prachtige samenklanken, van a capella-zang tot verhalende ballades en van eigen Nederlandstalige composities tot wereldliederen. Zondag 19 november: Entre Nous. Gitaar- en Mandolineorkest Entre Nous viert dit jaar het 75-jarig bestaan.

Als smaakmaker op vele Gitaarfestivals in het Zuiderzeemuseum mag dit orkest niet ontbreken in deze serie. Onder leiding van een dirigent spelen de muzikanten gevarieerde muziek; van een Engelse wals tot de tango en van een mars tot populaire muziek van bijvoorbeeld de Beatles. Entre Nous is van alle markten thuis.

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee.

Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.