Het Enigmahuis: ontmoetingsplek en meer
vrijdag 08 oktober 2021

Er is geen indicatie of toestemming van de WmO voor nodig. Gelukkig mogen we elkaar weer ontmoeten, nu de coronamaatregelen versoepeld zijn. De vaste bezoekers hebben de fysieke ontmoetingsfunctie enorm gemist. We hielden contact via telefoongesprekjes vanuit ‘Voor elkaar in Enkhuizen’, maar de gesprekken en gezelligheid op locatie hebben toch voor iedereen de voorkeur.

Groei
Door de lockdowns is de bekendheid en daarmee de groei van het Enigmahuis wat afgenomen. Daar komt verandering in, want elke vorm van mantelzorgondersteuning is erg nodig. En partners of naasten met beginnend geheugenverlies hebben ook baat bij de Enigmahuisbezoekjes. Net als de mensen die zich alleen of eenzaam voelen.
Beginnend geheugenverlies van partner
Uw partner weet het af en toe niet meer zo goed en vertoont misschien ander gedrag. U merkt dat, maar tegelijkertijd wilt u het misschien niet zien en snapt u het niet. Toch zijn dit vaak de eerste momenten dat u ongemerkt en ongewild een rol aanneemt als mantelzorger. En dat is soms lastig. In het Enigmahuis vindt u lotgenoten en ervaren vrijwilligers voor een luisterend oor. De vrijwilligers kunnen goed luisteren en beantwoorden uw vragen. Ze zorgen voor een warm ontvangst.
Niks moet
In het Enigmahuis moet niets, maar vindt u het leuk om een activiteit te doen, dan wordt dit geregeld. In het Enigmahuis is iedereen gelijk. Ondanks leeftijdsverschillen spreken we elkaar aan bij de voornaam. Dat maakt de sfeer informeel. Herkent u zichzelf als (toekomstig) mantelzorger van een partner of naaste met beginnend geheugenverlies of veranderend gedrag? Of bent u op zoek naar informatie, bijvoorbeeld over mantelzorgondersteuning? Kom eens vrijblijvend naar het Enigmahuis en voel u welkom. Het kost niets.
De locaties en openingstijden vindt u op www.enigmahuis.nl. Voelt u zich alleen of eenzaam en vindt u het misschien spannend om alleen naar het Enigmahuis te gaan? Bel dan even met Voor elkaar in Enkhuizen op 0228 – 350 555 en wij zorgen dat er iemand met u mee gaat.