Hoortestdag bij Van Boxtel hoorwinkel
dinsdag 02 mei 2017

De Van Boxtel hoorwinkel in Enkhuizen is tijdens deze dag geopend van 9:30 tot 17:30 uur. Bezoekers krijgen een leuke goodiebag mee met onder andere het boekje '50 tips voor een vitaal leven', vol praktische tips over voeding, beweging, zien en horen. 

Een op de zes volwassenen ervaart een vorm van gehoorverlies. Vanaf het moment dat mensen merken dat ze problemen hebben met hun gehoor, wachten ze gemiddeld acht jaar voordat ze daadwerkelijk op zoek gaan naar een hooroplossing. Met onder andere de Hoortestdag proberen we deze periode te verkorten en op tijd een oplossing te vinden. De Hoortestdag is een laagdrempelige en vrijblijvende manier om binnen een kwartier te weten waar je aan toe bent. 

Goed kunnen horen is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Het voorkomen en tijdig opsporen van gehoorschade is daarom erg belangrijk. Voor mensen die gehoorproblemen ervaren zijn gesprekken vaak lastig te volgen en zij hebben vaak het gevoel dat ze dingen missen. Hierdoor ligt een sociaal isolement op de loer. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat ouderen met gehoorverlies een significant grotere kans hebben op het ontwikkelen van dementie. Het regelmatig laten testen van je gehoor is dus erg belangrijk.

Hoortest als onderdeel van jaarlijkse gezondheidscheck
Van Boxtel hoorwinkels pleit als onderdeel van haar gezondheidsprogramma dat een hoortest wordt opgenomen in de jaarlijkse gezondheidscheck. "We leven langer en het is natuurlijk hartstikke mooi dat we langer van de mooie dingen in het leven kunnen genieten. Om te kunnen blijven genieten is het tijdig ontdekken van gehoorschade is erg belangrijk, aangezien horen een cruciaal onderdeel van ons leven is," zegt Frans Story, algemeen directeur van Van Boxtel hoorwinkels. ,,Veel mensen laten jaarlijks bijvoorbeeld wel hun ogen en cholesterol testen, maar gaan niet na hoe het met hun gehoor gesteld is. Wij vinden een jaarlijkse hoortest dusdanig belangrijk dat we deze test gratis aanbieden aan iedereen."