Huisjepluis konijnenopvang
zaterdag 13 januari 2018

Grote en kleine bezoekers kunnen er tijdens deze inloopmiddag alles te weten komen over de verzorging en leefwijze van konijnen. Het opvangcentrum wil de herstelde, gezonde konijntjes een goeie plek geven. Maar ze blijven ook mensen erop aan spreken dat ze zich goed moeten inlezen over het houden van een konijn. Het is geen dier die je zomaar in een hokje stopt en daar oud laat worden.

Het zijn actieve buitendieren, en soms moet er een bezoek aan de dierenarts worden gedaan. Goede voeding en hygiëne is heel belangrijk. Vanwege zijn vriendelijke aard is het konijn het populairste zoogdier onder de huisdieren. Jaarlijks worden er ruim 350 konijnen afgestaan om allerlei reden zoals: verhuizing, verwaarlozing, aangevallen door honden, katten of roofdieren, losgelaten of gevangen wegens ziekte.

Ze worden opgevangen en verzorgd door medewerkers van Huisjepluis, een enorme prestatie die naast bewondering ook financiële hulp verdient. Huisjepluis fokt geen konijnen en de rammen worden gecastreerd.