Ik zoek vrijwilligers voor het Enigmahuis
maandag 07 mei 2018

Een welzijnsvoorziening voor (toekomstige) mantelzorgers en mensen die vergeetachtig worden of bij wie kortgeleden dementie is vastgesteld. Maar ook voor mensen die zich alleen of eenzaam voelen. Jacqueline werkt er iedere woensdagmiddag als gastvrouw. Al vanaf de start in februari 2017.

Jacqueline: “Na mijn woensdagmiddag in het Enigmahuis fiets ik altijd blij en tevreden naar huis. Op woensdag is er een groepje vaste bezoekers, maar ook verwelkomen we regelmatig nieuwe mensen die hun weg naar de witte schuur hebben gevonden. Onder de bezoekers zijn ook veel (toekomstige) mantelzorgers.

We beantwoorden hun vragen en bieden hen handvatten hoe ze het beste met bepaalde situaties kunnen omgaan. Samen met mijn collega vrijwilligers Piet en Annette zorgen we voor een kameraadschappelijke betrokken sfeer, waarin iedereen met respect ontvangen en benaderd wordt. Het mooie is dat er ook banden ontstaan tussen de bezoekers, variërend van het helpen met de koffie en met elkaar kletsen, tot een gezamenlijk dagje-uit met een paar mensen. Ik ben blij dat ik hier een zinvolle bijdrage aan kan leveren. Het is fijn om te weten dat de bezoekers hier graag komen en wekelijks uitkijken naar hun bezoek.”

Zoek je vrijwilligerswerk met ouderen? Kom eens gezellig koffiedrinken! Jacqueline is op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur in de Witte Schuur in het Wilhelminaplantsoen, maar je bent daar ook van harte welkom op vrijdagochtend. Of op maandagochtend in de Drommedaris. Meer informatie over het Enigmahuis en het vrijwilligerswerk vind je op www.enigmahuis.nl