In het licht van Enkhuizen
vrijdag 22 december 2017

Tijdens ‘In het licht van Enkhuizen’ kunnen bezoekers genieten van allerlei kerstentertainment. Westside Dickensorkest, Vocalgroup Cigale en Johan Kruizinga verzorgen muzikale optredens en er is straattheater van Theater van de Droom. Rendier Rudolf, kerstengeltjes en de Kerstman verhogen de sfeer, evenals een steltact van een kerstengel. Ook staat een ganzenparade op het programma.

De aftrap vindt plaats op vrijdag 22 december met ’s middags en ‘s avonds een food- en kerstmarkt. Op zaterdag vindt de opening plaats van het Winterplein van restaurant Onder de Wester en kan men na het winkelen genieten van ‘Enkhuizen bij Kaarslicht’. De ‘kerstdriedaagse’ sluit af met een Koopzondag.

Dit weekend start bovendien in het Zuiderzeemuseum het evenement Zuiderzeelicht. Van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari kunnen bezoekers in de sfeervolle straatjes van het museum genieten van een spectaculair beeld- en luisterverhaal over het vrouwtje van Stavoren. Met de actie ´Lichtpuntjes’ doen ondernemers uit de binnenstad mee aan Zuiderzeelicht met allerlei aanbiedingen en activiteiten. Op www.zuiderzeemuseum.nl staat alle informatie over het evenement en over de Lichtpuntjes in de binnenstad.