Incotec zet medewerkers thuiszorg in de bloemetjes
zondag 17 mei 2020

Als blijk van dankbaarheid voor al het goede werk, in het bijzonder in deze coronatijd, besloot zaadverbeteraar Incotec uit Enkhuizen, alle thuiszorgmedewerkers in de regio Enkhuizen/Medemblik te verblijden met bloemen.

Op dinsdag 12 mei wordt de Dag van de Zorg gevierd. Ieder jaar staat deze dag in het teken van zorg en verpleging. Overal ter wereld worden medewerkers in de zorg en verpleging extra in het zonnetje gezet. Reden hiervan is dat zij in de ogen van de maatschappij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg. Nog meer dan andere jaren zijn mensen in Nederland zich hiervan bewust. De Dag van de Zorg wordt ook wel de Internationale dag van de Verpleging genomend. De datum waarop de Dag van de Zorg wordt gveierd is de dag waarop de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale werd geboren.

 

Deze actie is bedoeld als een hart onder riem voor medewerkers in de zorg, die het de afgelopen periode extra zwaar hebben gehad. Tegelijkertijd steunt Incotec hiermee een lokale snijbloementeler in Bovenkarspel. Pioenrozen zijn bij uitstek de bloemen die horen bij dit seizoen.