Informatieve bijeenkomst: Verder leven na kanker
zondag 15 september 2019

Het thema van deze bijeenkomst is ‘Verder leven na kanker’ en dat is vaak lang niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Na de behandeling van kanker kunnen de gevolgen hiervan je leven ingrijpend beïnvloeden, soms zelfs nog jaren daarna. Na de behandeling wil je het leven weer oppakken. Ook vanuit de omgeving en eventueel je werkgever wordt verwacht dat je weer kunt functioneren als voor de diagnose en behandeling. Dit blijkt echter niet zo makkelijk. 

Veel mensen (86%) ervaren klachten na een behandeling van kanker. Dit kunnen lichamelijk klachten zijn zoals vermoeidheid of concentratieproblemen, maar ook angst, onzekerheid, somberheid en impact op de relatie zijn klachten die vaak voorkomen. Dit kan van invloed zijn op je relatie, je dagelijkse bezigheden of het hervatten van werk (bron; kwf). 

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de gevolgen van kanker en de behandeling en is er, door onderzoek, meer bekend over effectieve manieren om hier mee om te gaan. 
Tijdens deze informatieve bijeenkomst wordt ingegaan op de gevolgen van kanker en de behandeling. Wat kun je zelf doen en wanneer is het verstandig om professionele hulp in te schakelen? Welke hulpverleners kunnen iets voor jou betekenen? Wat helpt bij bijvoorbeeld vermoeidheid? Al deze vragen komen aan bod en er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. De bijeenkomst vindt plaats in de Incotec foyer van De Drom in Enkhuizen. De Drom bevindt zich aan de Paktuinen 1. Wees welkom tijdens deze interactieve bijeenkomst!. 

Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa ontplooit bovendien diverse activiteiten in De Drom in Enkhuizen. Naast de vrije inloopmomenten biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl