Internationale Autocross in Hem/ Venhuizen
woensdag 05 juli 2017

Dit is een serie wedstrijden op het allerhoogste niveau van deze tak van autosport. De wedstrijden worden veelal verreden in het oosten van het land en in België en Duitsland. Na een periode van overleg in 2015 met gemeente, autocross verenigingen en veiligheidsregio werd vorig jaar onze organisatie een kampioenschap toegewezen. 

Dit spektakel zal plaats vinden op de percelen achter Meeweg 9 – 11 te Hem 15 en 16 juli. Op deze weilanden zal een spectaculaire baan van 700m en 25m breed worden uitgezet. Om tot deze toewijzing te komen zijn we als enige autocross club in Noord Holland aangesloten bij de landelijke Koninklijke Nationale Autosport Federatie. Om aan deze licentie te komen zullen we moeten voldoen aan strenge eisen die deze snelheidssport met zich meebrengen.

We hopen dan ook dat enkele autocross rijders uit de regio hun bolide kunnen aanpassen om ook met deze races mee te kunnen doen. Op vrijdag 14 juli zullen de deelnemers uit binnen- en buitenland zich aanmelden. Er wordt een camping met sanitair aangeboden om 800 mensen onderdak te verschaffen. Vanaf vrijdagmiddag worden hun voertuigen gekeurd om te bepalen of zij aan alle eisen voldoen. Er wordt gereden in 11 verschillende klassen; dat zijn crossauto’s zoals bij ons bekend en voor onze begrippen totaal andere auto’s, zoals de keverklasse en de Sprinters.

We bedoelen hiermee de zogenaamde Buggy’s. Deze bolides plaatsen hun 400 PK !! motor achter de bestuurder. Dat vereist een speciale bochtentechniek die driften wordt genoemd. Velen stellen zich dan de vraag wie er in deze races met de bekers naar huis gaan. Misschien zijn er nog buurtgenoten die op dit hoge niveau een ‘toontje meeblazen’?

Ingeschreven zijn Rutger Vreeker en Remco Stam uit Venhuizen voor klasse 2. En bij de zeer snelle jongens is dat regerend Kampioen Chris Wagenaar uit Blokker of de ‘coming up man’ Moos Kroon uit Ursem!? Of kunnen de outsiders Siebe Leeuw uit Obdam of Wouter van Vugt uit Hoorn voor een verrassing zorgen!? Wil je dit spektakel niet missen!? De wedstrijden zijn op zaterdag en zondag de hele dag te aanschouwen, waarna de prijsuitreiking in de tent plaats zal vinden.  

Op zondag is de klasse www.V-Buggy.nl aanwezig. Dit is de prille jeugd van 6 t/m 12 jaar! Hoewel deze kinderen nauwelijks de tafels op kunnen zeggen, racen is hen al vroeg eigen gemaakt. 
Onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken.