Intocht Sint Nicolaas Enkhuizen
donderdag 15 november 2018

Op de kade speelt KSM sinterklaasliedjes als de ontvangstpiet om 13,15 uur arriveert. Hij loopt naar de Snouck van Loosen Stichting waar hij met waarnemend burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper vanaf het bordes wacht tot de boot met Sint arriveert. Ongeveer om 13,30 uur zal de boot langs de Drommedaris varen en aanmeren aan de Dijk. Daarna zal ook hij richting de Snouck van Loosen Stichting lopen, waar hij door de ontvangstpiet en de burgemeester wordt begroet. Daar blijkt hij iets kwijt te zijn, maar gelukkig komt dat spoedig weer boven water.

Als de kinderen nog een paar liedjes hebben gezongen vertrekt de Sint om ongeveer 14.00 uur naar het centrum. De route, die de stoet volgt gaat van de Dijk via de Wilhelminabrug naar de Paktuinen, daarna gaat men via de Prinsenstraat rechtsom de Westerstraat in en in een langzaam tempo gaat de stoet oostwaarts. De gympieten gaan voorop, gevolgd door de brandweerauto, waarop de beatpiet heeft plaatsgenomen.

Hij zorgt voor muziek waarop leerlingen van de Enkhuizer Balletschool danspasjes uitvoeren. Hierna komt de bakkerskar met de pepernoten, waarna het rijtuig van de Sint volgt. De Blaaspieten sluiten de stoet en blazen vrolijke Sintdeuntjes. Onderweg heeft de Sint volop de tijd kinderhandjes te schudden al zal het niet lukken ze allemaal een hand te geven. Maar een cadeautje kunnen ze natuurlijk wel verwachten. Sint slaat geen kind over. Voor het Stadhuis volgt nog een groepsfoto en dan stapt Sint achterop de koets, want hij heeft nu wel rust verdiend.