Jubileumconcert Kamerkoor Voci d’Angeli
vrijdag 16 maart 2018

Het a capella kamerkoor Voci d´Angeli is in april 1998 opgericht als een Vereniging door Francisca Koomen, Wil Schaaper en Ernestine Overtoom/Mulder. Begonnen in de Engelbewaarders kerk (vandaar de naam van het koor) bestaat het koor nu 20 jaar. 

Het koor vertolkt overwegend liederen uit de Renaissance en de Barok. Vanwege het jubileum is het repertoire aangevuld met muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Thomas Tallis. De liederen zijn prachtige Nederlandse, Spaanse, Franse, Italiaanse, Engelse en Duitse composities. Deze muziek vormt steeds opnieuw een uitdaging vanwege de polyfonie, waardoor de muzieklijnen van de aparte stemmen, sopranen, alten, tenoren en bassen door elkaar lopen. Het komt aan op juist tellen en timing.

Dit vraagt oefening. Als het is gelukt, is de tevredenheid groot. Momenteel bestaat het koor uit 22 deelnemers met een goede stemverhouding, waardoor de muziek goed tot zijn recht kan komen. Het koor staat momenteel onder leiding van Eduardo Lopez Cabello, in 2017 cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij staat borg voor plezierige repetities en goede uitvoeringen. Eduardo Lopez Cabello is 28 jaar, geboren in Santiago in Chili, waar hij zijn opleiding tot componist voltooide bij de Slowaaks-Chileense componist Aliocha Solovera. 

Gedurende de afgelopen jaren was het koor een trouwe gast bij de Hoornse stadsfeesten. Daarnaast was het koor te vinden op diverse locaties. Te noemen zijn: optredens in diverse hofjes in Hoorn, in de Noorderkerk, Het West-Fries Museum, het Truijdemanhof, de Vietnamese woongemeenschap, Zorgcentrum Avondlicht,Pietershof, de Oosterkerk tijdens de Herberg van Hoorn, het Schippershuis, in een tent aan het Pelmolenpad, tijdens de 4 mei vieringen in Blokker en natuurlijk op de eigen locatie het Nederlands Hervormde kerkje in Blokker. 
Toegang: kaarten aan de kerk. Prijs: € 10,00 inclusief een hapje en drankje. Reservering: Jubileum@vocidangeli.nl  Info en tevens opgave als aankomend lid: www.vocidangeli.nl