Kaap Hoorn Festival
vrijdag 08 september 2017

Op deze zondag komen vier koren hun kunnen presenteren en is de link naar de havens en boten en zeelieden vlug gelegd. Het festival begint om 14.00 en eindigt met een samenkomst van alle koren rond 17.00 bij de Hoofdtoren. Een mooiere plek om de Shanty’s en Seasongs ten gehore te brengen is er eigenlijk niet. Er wordt gezongen op drie podia, Hoofdtoren tegenover het alom bekende “Schippershuis”, Korenmarkt tegenover restaurant “de Korenmarkt”en tegenover restaurant “Bourgondier”. 

De vier koren zingen overwegend allemaal Shanty’s en Seasongs. Shantymen Kaap Hoorn, 25 mannen en sinds kort een vrouw de accordeonist Compagniezangers uit Medemblik, met 20 mannen. 
Het Viswijvenkoor Dulle Griet 26 dames, leuke groep vrouwen en een man, de accordeonist. Roaring Fifties, 20 personen, mannen en vrouwen uit Anna Paulowna. Prachtige muzikale en vocale gezelschappen die door de jaren heen allemaal hun sporen wel verdiend hebben op de vele festivals in binnen en buitenland. Deze muzikale omlijsting van de Waterweken in de Hoornse binnenstad is zeker een bezoek waard!