Kamermuziek in Oosterkerk Hoorn
zaterdag 18 november 2017

Nu speelt het duo op vrijdag 24 november een gevarieerd programma. Aanvang 20.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten € 15,00 en kunnen worden gereserveerd via kaartverkoop@oosterkerkhoorn.nl of telefonisch via 06-53133271.

Gerard en Heleen vormen al sinds 1998 een duo. Heleen Hulst studeerde viool bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde als soliste bij verschillende orkesten. Ook speelde zij bij het Schönberg Ensemble. Tijdens het muziekfestival in Tanglewood won zij twee keer de prijs voor ‘outstanding violinist’. De pianist Gerard Bouwhuis is gespecialiseerd in eigentijds repertoire. Hij geeft recitals en is een veelgevraagd gast bij een bijzonder groot aantal ensembles en orkesten in Nederland. Ook werkte hij met het Nederlands Blazers Ensemble en het Radio Kamerorkest.

Hoogtepunt van het kamermuziekconcert wordt ongetwijfeld de uitvoering van ‘Narcissis’, het intrigerende stuk van de Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki. Het duo Bouwhuis/Hulst speelt verder tijdens dit concert nog werken van Franz Schubert (Sonatine in a klein), Ludwig van Beethoven en Leos Janacek.