Kas-Kunstenaars beleven de Gouden Eeuw
maandag 02 september 2019

Stichting Kunst in de Kas organiseert het Kunstenaars Plein op de kop van de Veemarkt. 15 Kunstenaars exposeren en werken in een Montmartre-achtige sfeer. De kunstenaars gaan live aan het werk met het thema ‘De Gouden Eeuw’. Het geheel wordt luister bijgezet met zang, gitaar, rap en poëzie.

Op het Kunstenaars Plein gaan 15 kunstenaars uit de regio live aan het werk over het thema 
De Gouden Eeuw, ieder op hun eigen wijze: Lenie van der Laan (keramiek), Regina Maria de Jager (fotografie), Didi Oberman (schilderkunst), Anja Bulthuis (schilderkunst), Roy Valentijn (schilderkunst), Martijn Schoemaker (schilderkunst), Akram Hamza (schilderkunst), Aswin Vestjens (schilderkunst), Jawek Kwakman (fractal art), Mandak Azizi (schilderkunst), Milan Nowak (tekenkunst), Jet Willems (schilderkunst), Ankie van Lier (portretkunst) en Niamh mcCullough (schilder & tekenkunst). Zij maken terplekke een kunstwerk over een bepaald aspect van de Gouden Eeuw. Dat kan een positief, maar ook een negatief aspect zijn. Alle kunstwerken worden gepubliceerd in het boek “Verborgen kunstenaars beleven de Gouden Eeuw”, geschreven door Faralda Houthuijsen, welke op 20 oktober wordt gepubliceerd bij een speciale editie van Kunst in de Kas.

De Prelude van de Gouden Eeuw

De expositie wordt gelardeerd met muziek, rap en poëzie. Singer songwriter Timber Povee en gitarist-zanger Jan Boers verzorgen “De Prelude van de Gouden Eeuw”. Zanger-gitarist Pieter de Ruyter verzorgt muzikale intermezzo’s. Dichter Emanuel van der Ven laat zich inspireren door De Gouden Eeuw. Rapper Levi Noë verzorgt een aantal geheel eigentijdse optredens. Het Kunstenaars Plein van Stichting Kunst in de Kas is te vinden op de kop van de Veemarkt in de Hoornse binnenstad. Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl