Kerstmarkt tijdens de Martinus Midnight Run
zondag 17 december 2017

De opbrengst van de kerstmarkt gaat volledig naar Stichting Merakel, Only Friends en KWF kankerbestrijding. Iedereen is welkom. Organisator Dick Schouten: “We hebben deze avond een geweldig aanbod van producten, prijzen en diensten dankzij enthousiaste en vrijgevige leerlingen, ouders, collega’s, winkeliers, muzikanten en ondernemers.

Het is een feest om samen zo’n mooi evenement te organiseren en we nodigen dan ook alle belangstellenden op om gezellig langs te komen”. Foodtrucks, muziek en loterij. Op het Zuidplein van de school staan foodtrucks en zorgt een DJ voor muziek en voor de warming up van de lopers. In de hal van de school is een grote kerstmarkt waar lokale ondernemers en leerlingen die (kerst)spullen en lekkernijen verkopen.

“Ook kunnen bezoekers zich hier laten fotograferen bij onze MMR-fotografen en kunnen hier lootjes worden gekocht voor de loterij met fantastische prijzen”, aldus Schouten. In de grote aula draait alles om sport. Verschillende sportscholen geven clinics en/of demonstraties en met een strippenkaart kunnen bezoekers meedoen aan activiteiten als rodeostier rijden, spijkerbroek hangen of ijspegels vangen. Restaurant De Mantel is deze avond een oase van rust. Hier wordt een pubquiz gehouden en kunnen bezoekers zich opwarmen en even rustig zitten onder het genot van een hapje en drankje.

Zwemmen met Joost Reijns en startschot door Ernesto Hoost en burgemeester. Ook buiten de school is wat te beleven. Schouten vertelt: “Naast het aanmoedigen van alle lopers, zwemt in zwembad De Kloet onze collega Maarten Jong deze avond 75 banen speciaal voor Only Friends. Dennis Gebbink, oprichter van Only Friends is deze avond ook aanwezig.

Oud-topsporter Joost Reijns, werkzaam voor KWF Kankerbestrijding, zwemt wat banen met hem mee. Viervoudig wereldkampioen K-1 Ernesto Hoost geeft om 21.00 het eerste startschot voor de eerste groep renners. Ook de burgemeester van Stede Broec, de heer Wortelboer, komt langs om voor een groep renners het startschot te geven. De laatste renners vertrekken naar verwachting om 00.00 uur. Dat is ook het einde van de kerstmarkt.

Drie goede doelen. De opbrengst van de MMR en de kerstmarkt wordt verdeeld over drie goede doelen: Stichting Merakel, Only Friends en KWF Kankerbestrijding. “Deze doelen zijn heel bewust gekozen: ze hebben allemaal op de een of andere manier te maken met jongeren, sportiviteit en gezondheid. Thema’s die naadloos aansluiten bij onze school en de belevingswereld van leerlingen én de medewerkers”, aldus Schouten.