Keurslager trio presenteert uniek Stoofbiertje
zondag 12 november 2017

Al in 2016 ontstond het idee voor het brouwen van een eigen Stoofbier. Na eerst wat verkenningsgesprekken te hebben gevoerd met de Bierbroeders, werd besloten een bier te brouwen wat nog niet bestond. Het idee voor een eigentijds Westfries Stoofbier was geboren.

‘Het moest een bier worden dat het stoven makkelijker maakte’, legt Timo Boon uit. ‘Niet al teveel gedoe met kruiden, maar gewoon lekker het vlees aanbraden en afblussen met een origineel Westfries Stoofbier. Daarna de deksel er op en lekker laten stoven.’

Na de nodige proefsessies met verschillende recepturen is er nu een heerlijk kruidig biertje uitgekomen. Daarbij werd het Heerlijke Dubbel van de Bierbroeders als basis genomen. Na de eerste gisting werd hier een stevig kruidenmengsel aan toegevoegd. Na dit proces hoeft het bier alleen nog maar na te gisten op de fles en het Westfries Stoofbier is klaar voor gebruik.

Het bier is verder ongefilterd en daarom troebel. Door de stevige kruidenmix is de smaakt te sterk om te drinken, maar is het perfect om in te stoven. Het Keurslagerstrio is zeer tevreden en hebben alvast geproost op het nieuwe Stoofbier. Nu zijn de klanten aan de beurt. Zie voor de speciale aanbieding ook de advertentie in deze krant. U gaat het toch zeker ook proeven…?

Het nieuwe Stoofbier is verkrijgbaar bij: Marc de Meijer in winkelcentrum De Grote Beer in Hoorn tel. 0229-214747; Jos Smal in winkelcentrum De Beurs in Blokker tel. 0229-234717 en Timo Boon in winkelcentrum de Streekhof, Bovenkarspel. Tel. 0228-514127.