Klaas Steijn Mortex Beton Ciré meubelen
zaterdag 23 juni 2018

Dan moet u beslist eens langs Klaas Steijn in Zwaagdijk-Oost. Hij heeft zich gespecialiseerd in het maken van meubels die bestaan uit een combinatie van hout, staal en beton. Op maat gemaakt en zoals u het wil. In de showroom vindt u vele modellen, waarbij de fantastische afwerking en uitstraling van deze meubelen direct opvalt.

Stoere meubels van hout en beton, daar draait het in het atelier van Klaas Steijn in Zwaagdijk-Oost om. Zo’n drie jaar geleden is hij hier begonnen met het bedenken en maken van allerlei meubels. Tijdens een bezoek aan een tuinfair, raakte hij geïnspireerd door het materiaal Mortex Beton-Ciré. Hij besloot om een aantal workshops en cursussen te volgen en startte met het maken van tafels en banken.

'Het materiaal is schitterend om mee te werken,’ vertelt Klaas in zijn werkplaats. ‘Het proces begint met een houten constructie die wordt geïmpregneerd. Laag voor laag wordt dan de Mortex Beton Ciré, een waterdicht stucproduct, in meerdere lagen van verschillende korrelgroottes op het hout aangebracht. Na het glad schuren van de laatste laag worden er meerdere laklagen aangebracht waardoor het meubel optimaal beschermd is en zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. ’Door met het materiaal te werken, ontdekte Klaas nog meer toepassingsmogelijkheden.

Naast tafels in vele variaties maakt hij nu ook kasten en wandrekken en zelfs bedborden van beton Ciré. ‘En elke meubelstuk heeft zijn eigen signatuur,’ vervolgt Klaas. ‘Dat maakt deze meubels ook uniek. Met een mooie natuursteenlook en een uiterst levendig effect. Een sieraad in elk interieur.’Ook maakt Klaas eikenhouten tafels en banken voor een leuke prijs. In elk gewenste maat en met onderstel naar keuze.

Meer weten? U vindt de showroom/werkplaats aan de Bollenmarkt 7g in Zwaagdijk-Oost. Geopend op afspraak tel.06-22003819. Zie ook www.klaassteijnmeubels.nl Op de foto Klaas Steijn in zijn werkplaats/atelier en de showroom van het bedrijf.