Klassiek concert
maandag 23 oktober 2017

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen in 2011 heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

De iets jongere tachtiger Sofia Vasheruk is geboren in Moskou. Zij begon haar pianostudies al in haar vierde levensjaar. Na een half jaar werd ze toegelaten tot de pianoklas van prof. Ada Traub aan de Speciale Gnessin Muziekschool voor begaafde kinderen. Op haar twaalfde won zij een speciale prijs bij de N. Rubinstein Piano Competition in Moskou. Regelmatig won de talentvolle Sofia prijzen, zowel in het buitenland als in Nederland.

In Nederland speelde zij in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam. In 2012 heeft Sofia haar bachelor opleiding aan Artez Conservatorium afgerond met het hoogst mogelijke cijfer (10) waar zij tenslotte cum laude afstudeerde. In de grote finale speelde zij Tchaikowsky Piano Concerto no. 1 begeleid door het Noord Nederlands Orkest (NNO), dat onder leiding staat van Stefan Asbury. 
Concert Chopin en Lalo 5 november 2017. Cultureel Centrum De Triangel, NH-kerk, Kerkweg 113, Venhuizen  
Aanvang 15.30 uur. Toegangsprijs: € 10,00 incl. pauzedrankje. Kinderen tot 16 jaar € 6,50. info@triangel-venhuizen.nl