Klimaatalarm
donderdag 04 maart 2021

Ook de Klimaatcoalitie van West-Friesland doet mee. “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in heel Nederland, ook in Hoorn, 14 maart om 15:00 uur Klimaatalarm", zegt Margriet Lakeman. “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.”

Tijdens de manifestatie op het plein voor het Park Schouwburg in Hoorn (Westerdijk 4) staan we met 75 mensen vanaf 14.00 stil voor het klimaat. Veiligheid staat voorop, we houden ons in overleg met gemeenten aan de corona-maatregelen. We roepen alle inwoners van West-Friesland op zich aan te melden. Ook vanuit huis of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kan je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan.

“Alleen samen krijgen we de klimaatcrisis er onder. Aanmelden kan via www.klimaatalarm2021.nl” . Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. 'Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van West-Friesland nog van zich horen!'