Koersballen en sjoelen in buurthuis IJsselzand
zondag 29 oktober 2017

Voor de kosten van € 2,30 per maand hoeft u het niet te laten. En de consumpties in IJsselzand zijn ook heel betaalbaar. Van de contributie doet de groep een paar keer per jaar iets leuks en krijgen alle leden met Kerst een leuke attentie. 

Wil Oudmaijer nam ruim tien jaar geleden het stokje over van Femmie, de initiatiefneemster van de koersbalmiddag. Wil: “We hebben een vaste groep deelnemers die eigenlijk steeds kleiner wordt door ouderdom of ziekte. Het zijn toevallig allemaal vrouwen. Iedereen is van harte welkom, maar we zouden het ook heel gezellig vinden als we wat mannen kunnen verwelkomen. We roepen bij deze alle biljarters in Enkhuizen op om het koersballen een keer te proberen.”

Er wordt gespeeld op een mat van elf meter lang en twee meter breed. Doorgaans met z’n tweeën, elk met vier kunststof ballen. Wil: “De bal moet je rollen en niet gooien zoals bij Jeu de Boules. Hij volgt ook een eigen koers, een kromme baan, omdat het zwaartepunt van de bal niet in het midden zit. Daarin zit hem nou juist de uitdaging. Dat vergt een speciale techniek van rollen. Daarnaast heb je natuurlijk nog aanval- en verdedigingstactieken. Kortom een boeiend spel dat ik iedereen aanraad.”

Vragen over het koersballen of sjoelen kunt u mailen naar wil.oudmaijer@gmail.com. Wilt u meedoen? Kom naar buurthuis IJsselzand, Anjerstraat 1.