Koffie met een rietje
woensdag 04 oktober 2017

Iedere woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur zijn moeders met hun kinderen van harte welkom in wijkcentrum de Bonte Veer. Een moment voor jezelf, samen met je kind(eren). Andere moeders ontmoeten en ervaringen uitwisselen is het motto. De entree, inclusief koffie, thee en limonade zijn gratis.  

De activiteit is in 2011 gestart op initiatief van twee enthousiaste moeders, ondersteund door Erna Crezee, jeugdverpleegkundige van de GGD, en Judith Sanstra van Welwonen. Erna Crezee: “Een goed initiatief. Ik raad het alle ouders aan die tijd hebben op de woensdagochtend.” Eveline de Vries, één van de initiatiefneemsters: “Door Koffie met een Rietje kwam in contact met andere moeders en vaders, waarmee ik ervaringen kon uitwisselen.

Ik heb er veel aan gehad en er mooie vriendschappen aan overgehouden. Inmiddels gaan mijn kinderen naar school en ben ik meer gaan werken, maar ik kom af en toe nog wel een kop koffie doen.” Jill Verwij komt er bijna wekelijkse met haar dochtertje: “Ik raad het iedere ouder aan, we hebben een gezellige groep. Hier hoor je nog eens wat. Thuis zit je maar alleen aan de koffie.”  

Gezelligheid en speelgoed. De kinderen hebben alle ruimte om te spelen in de Bonte Veer. Ook is er voldoende speelgoed voor ze aanwezig. Vooraf aanmelden hoeft niet, kom gewoon eens langs en ervaar de gezelligheid zegt Jill Verwij. De Bonte Veer is gevestigd op de Wielewaal 1 in Enkhuizen, tegenover winkelcentrum Koperwiekplein.