Kookdemonstratie vergeten groenten
zaterdag 06 juli 2019

In het kader van het thema ‘Groei en bloei in de Gouden Eeuw’ dat een aantal steden met monumenten uit deze periode heeft, zoals Enkhuizen zal het interactief museum Sow to Grow een kookdemonstratie verzorgen van vergeten groenten.

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli zullen op het voorplein van het museum door kundige koks ‘vergeten groenten’ worden klaargemaakt. Bezoekers kunnen kennis maken met een moderne, creatieve manier van bereiden van deze groenten. Naast de teelt van een selectie van deze groenten zullen we ze ook als geoogst product laten zien. Binnen, in het museum, kunnen betalende bezoekers kennis maken met de rol en waarde van planten in onze samenleving.

Het museum Sow to Grow is gevestigd in het voormalige weeshuis aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen.
Op interactieve wijze kan de bezoeker, jong en oud, kennis maken met de rol van planten in de voedselvoorziening, het leefbaar houden van onze planeet en de veraangenaming van onze leefomgeving nu en in de toekomst.

Met behulp van tablets en koptelefoons ervaren bezoekers hoe de veredelingsfirma’s bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening. De kookdemonstraties worden op beide dagen gegeven van 12.00 tot 17.00 uur.