Kunst(zinnigheid) kent vele vormen
donderdag 20 juli 2017

Wouter is vooral bekend met zijn “Wouter Bekkering Quartet”. Met zijn sax speelt hij de sterren van de hemel. Maar zoals het vaker voorkomt, kunst(zinnigheid) kent vele vormen…. “Nadat ik een jaar in Amsterdam colleges kunstgeschiedenis ( moderne kunst ) had gevolgd vond ik het een uitdaging om zelf eens de penselen ter hand te nemen. En toen ik hoorde dat er in Twisk wekelijks een schilderclub bijeen komt was het besluit snel genomen.

Vanaf september vorig jaar schilder ik bij de’ Kunstkamer’ Twisk, onder leiding van Ria Baak. En inderdaad , het was een bijzondere ervaring om te zien hoe een idee uiteindelijk op het doek terecht komt. En om te leren dat het niet makkelijk is! Maar dat geldt eigenlijk voor alle kunsten , dat had ik in de muziek al ervaren. Het afgelopen jaar heb ik wat verschillende stijlen uitgeprobeerd :.o.a. impressionistisch werk , een stilleven , een met het paletmes geschilderde bos bloemen in expressionistische stijl en een collage-achtige afbeelding van New York met golfkarton als basis. Het leuke is dat ik ook anders ben gaan kijken naar schilderkunst en dat ik van de vele museumbezoeken nog meer ben gaan genieten. Het is duidelijk dat ik voorlopig niet ben uitgeschilderd. En wellicht ga ik er op 23 juli in de kerk ook nog wat muziek bij maken.

De Zomerexposities zijn in de maanden juli en augustus elke zondag van 13.30 – 17. 00 uur open voor bezoekers. Naast de beeldende kunst expositie kunt u ook de expositie “IJspret van de historische vereniging “Twisca” in de Karckerzolder bezoeken. Toegang € 2.= dit is inclusief een kop koffie. Het adres is Dorpsweg 121 te Twisk.