Kunstexpositie
dinsdag 05 maart 2019

Uiteenlopende kunstwerken op doek, van papier en in steen worden geëxposeerd in de weekenden van 16 en 17 en op 23 en 24 maart in de NH kerk in Venhuizen tussen 13:00 en 17:00 uur. Drie aansprekende kunstuitingen zijn te zien in een evenwichtige en gevarieerde compositie, samengesteld onder leiding van de Hemmer kunstenares Noortje Peerdeman. Officiële opening: 16 maart om 14:00 uur.

Ans de Kok: “Mijn kat, de tuin met bloemen, maar ook de tulpenvelden en tulpentuin uit Anna Paulowna geven mij veel inspiratie en zijn voor mij een geliefd onderwerp om te schilderen. Van de tulpen maak ik foto's en dan weet ik door het licht of de vorm hoe ik het ga schilderen. Dan probeer ik de tulp of tulpen in al hun kleurschakeringen op doek te brengen”. Nelleke Beenker: “Als kind was ik al graag aan het kleuren en knutselen. Nu maak ik werk vanuit mijn fantasie in verschillende materialen en vormen. Mijn werk is meestal kleurrijk en licht. De inspiratie haal ik uit mijn liefde voor de tuin met zijn bloemen en vogels. Zelf word ik blij als ik aan een stuk werk. Als mensen die mijn werk zien er ook vrolijk van worden, dan is voor mij het werk geslaagd”.

Carla Miedema: “Papier is altijd mijn favoriete materiaal geweest. Ik heb als autodidact mijn eigen papierkunst ontwikkeld. In mijn objecten zijn wel sporen terug te vinden van het beroep dat ik vroeger had. (wiskundedocent). Inspiratie haal ik uit de Japanse vouwkunst origami, maar ook werk van kunstenaars als Escher, Schoonhoven of Strobl zijn boeiende voorbeelden. Vazen, vogels, lampen, abstracte vouwsels, sieraden zijn objecten die op de expositie te zien zijn”. Kunstexpositie papier, steen en olieverf CC De Triangel. Openingstijden:16,17 en 23,24 maart 13:00-17:00 uur . NH-Kerk, Kerkweg 113, Venhuizen. Toegang vrij. www.triangel-venhuizen.nl