Laat je inpakken door Winterkoorts
zondag 03 oktober 2021

Ontdek in Winterkoorts alles over ontberingen en ijspret, over insneeuwen en winterfeesten, over schaatstochten en natuurijs en werken onder barre omstandigheden.


Winterkoorts
In de tentoonstelling Winterkoorts vind je niet alleen oude schaatsen, sleden, stoere winterverhalen, schilderijen en beelden van de dichtgevroren Zuiderzee, maar je stapt ook zelf in een echt winterlandschap. Je hoort het ijs zingen en kraken en je ziet ingesneeuwde huizen. De ijsbloemen staan er dik op de ramen. Bewonder ook de vuurtoren van Marken, het Paard van Marken, die echte lichtsignalen rondstuurt en net als in een echte winter omringd is door kruiend ijs. Ervaar zelf het winterplezier van vroege en ga mee ijsschotsspringen en sneeuwballen gooien. Of doe je liever mee met een wedstrijdje priksleeën of schaatsen?!
Die winters van toen
De wintertaferelen van jong en oud op het ijs horen bij ons beeld van Nederland. Maar winters in Nederland zijn niet meer wat ze zijn geweest. Vroor vroeger de voormalige Zuiderzee regelmatig dicht, tegenwoordig is een langdurige vorstperiode en het schaatsen van de Elfstedentocht een hoge uitzondering. Meteorologen verwachten dat strenge winters steeds zeldzamer worden. Dus wie gegarandeerd een echter winter wilt ervaren, moet in het Zuiderzeemuseum zijn! Deze tentoonstelling is van 3 december tot en met 13 maart 2022.
Voor meer informatie zie www.zuiderzeemuseum.nl