Lorenzo Papolo met Liocorno
zondag 01 oktober 2017

 el een ambitieus concert van het Hoornse kamerkoor ‘Camerata Liocorno’, dat zich vooral toelegt op a capella composities uit de periode van de Oude Muziek. Dus ook met werk van Italiaanse en in Italië werkende componisten, maar daarnaast ook met moderner repertoire dat op een of andere manier refereert aan die vroegere muziek, zoals in werken van Gjeilo, Whitacre, Bárdos en Lauridsen te horen is.

Op zaterdagmiddag 7 oktober zal het koor voor het eerst te horen zijn in het oudste gebouw van Zwaag, de NH Kerk aan Kerkelaan. Het is tevens een première voor Lorenzo Papolo, sinds vorig jaar de nieuwe dirigent, als opvolger van Wouter Hakhoff.

Het koor bestaat uit ongeveer twintig leden. De wekelijkse repetities vinden plaats in het Foreestenhuis aan het Grote Oost, waar lange tijd ook de concerten plaatsvonden. Door het groeiende aantal bezoekers moest het koor op zoek naar andere locaties. Dat is nu dus de NH Kerk in Zwaag geworden, geroemd om zijn akoestiek.

Op het programma staan werken van oude componisten als Orlando di Lasso, Claudio Monteverdi, Pierre Passereau en Michael Praetorius. Ook oud, maar hier vrijwel onbekend is het werk de Boheemse edelman-componist Krystof Harant, van wie een geestelijk motet gezongen wordt. Met Josef Rheinberger betreedt het koor het midden van de 19e eeuw, om daarna steeds dichter bij het heden te komen met werken van Zoltán Kodály, Morton Lauridsen, Eric Whitacre en Ola Gjeilo.

Het concert begint om 16 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur.
Entree: €12,50 - kinderen tot 16 jr: € 5. Kaarten reserveren? Stuur een mail naar camerataliocorno@gmail.com Na afloop nodigt het koor u uit voor een drankje en hoort het graag wat u er van vond.