Loterij broodnodig
maandag 11 juni 2018

Het markeert het begin van de verkoop door tientallen vrijwilligers, zowel huis-aan-huis als op een zaterdag bij een aantal supermarkten. Afgelopen week was het vrijwilliger Cecilia Acda die het superlot overhandigde aan Sander Rood. Sander is samen met broer Dennis eigenaar van Bakkerij Rood in de Westerstraat op de hoek van de Melkmarkt.

Midden in de stad én midden in de samenleving, dus op de vraag aan Sander of hij het eerste lot in ontvangst wilde nemen, kwam een volmondig: ‘Ja, natuurlijk!’. Als ondernemer is de familie Rood ook sociaal betrokken, in dit geval met de gasten van vereniging de Zonnebloem. Mensen met een fysieke beperking die bezocht worden en waarvoor talrijke activiteiten worden georganiseerd.

Dit jaar zal Bakkerij Rood (sinds 1909) tijdens één van die activiteiten de gasten van de Zonnebloem trakteren op een plak onvervalste Enkhuizer Krentenmik. Bovendien krijgen de aanwezigen speculaas aangeboden. Een lot kost € 2,- met kans op mooie prijzen. De opbrengst van de loterij, (brood)nodig om het werk voort te kunnen zetten, is zowel voor de landelijke organisatie als voor de regionale- én plaatselijke afdeling.