Love came down at Christmas
dinsdag 17 december 2019

Dit is onder leiding van Maria Tomassen een Benefiet Kerstconcert voor het Kinderfonds Mamas in de Nederlands Hervormde Kerk aan het Westerblokker 105, te Blokker. Het Parcivalkoor van de Westfriese Vrije School uit Hoorn, zingt voor deze gelegenheid samen met de koren Mamoré en Encanto, van de Rudolf Steinerschool uit Alkmaar.

Zij zingen deze middag bijzondere kerstliederen uit verschillende landen en in verschillende talen. U hoort bijvoorbeeld “El Cant dels Occells” van Pablo Casals (1876-1973), “La Vierge à la Créche” van Cesar Franck (1822-1890), een ontroerend Georgisch Marialied, “Gvtismshobelo”, het beroemde Russische Marialied “Bogoroditse Devo” van Rachmaninov (1873-1943) én nog vele andere onbekende en bekende kerstliederen. De liederen worden gezongen rondom een Kerstverhaal over liefde.

De titel van het concert “Love came down at Christmas” wordt gezongen in een zetting van Alexander l’Estrange (*1974). Bij deze mooie titel: “Liefde daalde neer met Kerstmis”, hoort een mooi project. De opbrengst van dit concert is bestemd voor het Kinderfonds MAMAS.
Kinderfonds Mamas steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 60.000 kinderen in 57 prachtige projecten. De MAMAS ontfermen zich structureel over de meest kwetsbare kinderen en helpen hen om veilig, gezond, goed opgeleid en sociaalvaardig groot te worden. Wij willen hier graag aan bijdragen. Wij nodigen u van harte uit te komen luisteren en zó gelijk een steentje bij te dragen aan dit mooie en zinvolle project.

In de pauze kunt u genieten van koffie/ thee en taart en is er informatie over dit bijzondere project beschikbaar. Zondagmiddag 22 december. Nederlands Hervormde Kerk, Westerblokker 105, Blokker. Het concert begint om 14.30 uur – Entree: vrijwillige bijdrage.