Make-over 20 woningen
donderdag 16 december 2021

En dat niet alleen, de woningen worden ook voorzien van een ‘warme jas’. De buitengevels worden ingepakt met een dikke isolatielaag, waarop steen strips zijn geplakt.

Daken
Ook de daken worden geïsoleerd en voorzien van een moderne dak bekleding en zonnepanelen.
De schoorstenen verdwijnen, hybride luchtwarmtepompen gaan de woningen verwarmen. In opdracht van woningstichting Het Grootslag voert ToekomstBouw uit Andijk de werkzaamheden uit.

Uitstel renovatie
Deze duurzame operatie stond aanvankelijk in het najaar van 2020 gepland. Helaas stak de welstandscommissie daar een stokje voor en verzocht Het Grootslag om het ontwerp aan te passen. Deze procedure vroeg tijd en de corporatie moest rekening houden met het broedseizoen van vogels die onder de daken leefden. Na aan alle voorwaarden voldoen te hebben, gingen de werkzaamheden in september van start.

Warme jas en eigentijdse uitstraling
Na de grootscheepse ingreep zien de woningen er weer als nieuw uit. Tijdens de make-over worden de deuren en kozijnen ook vervangen. Met deze duurzame toepassingen genieten de bewoners van meer wooncomfort en besparen ze op energielasten. Nadat alle warmtepompen geplaatst zijn, krijgen de bewoners nog uitgebreide informatie hoe de woning op de juiste manier te verwarmen.