Meester Spigt voor Engels gekwalificeerd!
woensdag 21 maart 2018

De school is in de kop van Noord Holland de eerste school die zich VVTO school mag noemen en heeft dat bereikt na een traject van een aantal schooljaren. Jonge kinderen hebben het vermogen om snel een tweede taal te leren. Bijna spelenderwijs laten kinderen van groep 1 al zien, dat ze het Engels spreken snel oppakken. En juist omdat Engels als tweede taal steeds belangrijker wordt heeft het team van de school het traject een aantal schooljaren terug gestart. 

Bij de start van het traject hebben alle teamleden een basiscursus Engels gevolgd. Een prima basis maar nog niet voldoende. In de afgelopen voorjaarsvakantie is een groot deel van het team van de school naar de Universiteit van Canterburry afgereisd om daar te werken aan het verder ontwikkelen van de eigen spreekvaardigheid Engels, maar ook om meer lessuggesties en aanbevelingen mee terug te nemen naar Hoogkarspel. Alle deelnemers hebben daar een certificaat behaald. Een mooie prestatie. Voor onze leerlingen zijn de Engelse lessen inmiddels heel gewoon. Zodra de vlag van Engeland op het bureau van de leerkracht staat spreken leerlingen en leerkrachten Engels.

Dat kan bijvoorbeeld ook tijdens een les handvaardigheid. Maar tussendoor gewoon een boek uit de Engels bibliotheek pakken en even gaan zitten lezen is ook heerlijk! De beoordeling van de Meester Spigtschool is niet gewoon te noemen maar bijzonder goed! Veel complimenten werden er gegeven over het niveau wat kinderen behalen. En dan hebben we het niet alleen over groep 1 maar ook groep 8!