Met het SOE naar het Westland
maandag 22 juli 2019

Het ligt op korte afstand van elkaar, maar er is een groot contrast in het landschap. ‘s Morgens rijden we, na een stop voor koffie met gebak, naar Hoek van Holland. We komen langs de Nieuwe Waterweg waar het een drukte van jewelste is met reusachtige zeeschepen. Tijdens de lunch hebben we uitzicht op de Maeslantkering, de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld.

Na de lunch gaan we naar het Westland, dat bekend staat om de glastuinbouw en het wordt daarom ook wel de Glazen Stad genoemd. We maken een rondrit en we bezoeken het Westlands Museum in Honselaarsdijk waar we een rondleiding krijgen. Het museum heeft een prachtige tuin met vergeten groenten, fruitbomen en druiven. En we kunnen zelfs meespelen met een echte veiling.

Wilt u met ons mee, geeft u zich dan op bij Bettie Keesman tel: 314862 of bij Willemien den Hartog. Tel: 0228- 318686. We vertrekken om 08.30 uur vanaf het Koperwiekplein en daarna de Klopperstraat. De kosten van dit reisje zijn € 50,-- dit is inclusief buskosten, koffie met gebak, lunch, rondrit en entree museum. Het bedrag graag overmaken op rek: NL33 RABO 011.76.69.288 t.n.v. SOE Enkhuizen o.v.v. Westland.