Metamorfose voor winkelcentrum de Grote Beer in Hoorn
vrijdag 24 november 2017

Afgelopen maanden is er veel veranderd aan het winkelcentrum Grote Beer in Hoorn. Zo werd de markante koepel gesloopt en verdween de mast die op het dak stond. Verder is er druk gewerkt met beton en staal en zijn sinds twee maanden de contouren van het vernieuwde winkelcentrum voor iedereen zichtbaar geworden. Onlangs zijn de nieuwe rolpaden in het pand gehesen en kan de afbouw beginnen.

Bristol was in april het eerste bedrijf dat haar nieuwe winkel kon betrekken. Cafetaria Celine opende afgelopen weekend haar deuren met o.a. een volledig nieuw interieur en gezellige zitjes. En andere ondernemers volgen binnenkort. Iedereen is druk bezig om zijn of haar nieuwe winkel af te bouwen.

Alle ondernemers van het winkelcentrum kregen of een nieuwe plek of een vernieuwde winkel. Aan de buitenzijde zal naast lunchroom Celine, ook Eethuis Antalya worden vernieuwd. Tevens zal Visgilde Grote Beer zich als nieuwe ondernemer vestigen in het centrum. Unique Kapsalon, Dierenspeciaalzaak Beertje, Bakkerij Koning, Tabakshop Swart, Alicja Mode, Knaap Schoen- en Sleutelservice zullen allemaal verhuizen naar de nieuwe passage, waar de interieurbouwers op dit moment nog druk bezig zijn om alles voor 1 december gereed te maken. Slagerij Marc de Meijer en Kruidvat zullen ook aansluiting krijgen op de nieuwe passage. De DekaMarkt is van 19 november t/m 30 november gesloten, om op 1 december volledig vernieuwd en vergroot te heropenen.

Ook aan de buitenzijde wordt het parkeerterrein aangepast en verder uitgebreid, zodat het centrum bij opening weer optimaal bereikbaar is en er voldoende parkeerplaatsen zijn. Er moet nog veel gebeuren, maar alle ondernemers van winkelcentrum Grote Beer zijn er klaar voor om u op vrijdag 1 december te mogen ontvangen in het eerste deel van het vernieuwde centrum!