Miniconcert Flamencomuziek
donderdag 10 januari 2019

Op 13 januari vindt in het Atrium een intiem miniconcert plaats met flamencomuziek van Jeff Heijne met Giuseppe Campisi. Zondag 20 januari staat er een interactieve rondleiding op de agenda over het verenigingsleven van toen en nu.

Op 27 januari treedt het Vrij statig Volkje op in het museum. De groep, variërend in aantal en samenstelling, speelt een voorstelling met niet alleen onderlinge interactie, maar ook met het publiek. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van alle activiteiten.

Het duo Jeff Heijne (flamencogitaar) en Giuseppe Campisi (contrabas) bespeelt een heerlijke, maar ongebruikelijke combinatie van instrumenten in de flamencowereld. Toch belooft de felheid van Heijnes gitaar tegenover de soms fluwelen lyriek van Campisi’s contrabas ook deze keer weer een betoverend muzikaal gesprek, waarin fluisterzachte tederheid en grote emoties elkaar afwisselen. Het optreden is akoestisch en wordt uitgevoerd zonder versterker. Laat je deze wintermiddag meevoeren op de warme klanken van beide snaarinstrumenten.