Muziek in het atrium Zuiderzee museum
woensdag 06 december 2017

Luister, kijk en dans hier naar hartenlust. In december en januari zijn er concerten van: Jeff Heine, Pastora, El Armenio, Livio en Folq World. Zij spelen Flamenco, Zuid-Amerikaanse- en wereldmuziek, waar je bijna niet stil bij kunt blijven zitten.De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van de concertenreeks. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en Zeegers Postma. Zondag 10 december: Jeff Heine
Flamencogitarist Jeff Heijne behaalde zijn master degree bij Eric Vaarzon Morel aan het conservatorium van Amsterdam. Hij bracht vorig jaar zijn eerste CD uit en stond afgelopen maand in AHOY als muzikaal begeleider van een dressuur voor paarden. 

Zondag 7 januari: Pastora en El Armenio. Flamencodanseres Pastora en gitarist El Armenio treden samen op. Pastora werkte samen met gerenommeerde muzikanten en maakte diverse theatervoorstellingen. El Armenio werkte samen met zijn leraar en inspirator Salvador Andrades. Hij genoot een mooie muziekopleiding en won diverse prijzen. Durf jij deze zondag ook op de dansvloer te stappen?

Zondag 14 januari: Livio. Voel de harteklop van de Cubaanse Son en beweeg mee op de Colombiaanse Cumbia tijdens het miniconcert van Combolero op zondagmiddag 14 januari. Livio brengt mooie, Spaanstalige duetten, begeleid door accordeon, gitaar, contrabas en percussie. Van de straten van Havanna tot de stranden van Puerto Rico; van de pleinen van Buenos Aires tot de bergen van Yucatan; de Midden- en Zuid-Amerikaanse muziek omspant werelddelen en omarmt wereldzeeën.

Zondag 28 januari: Folq World. Op deze zondag klinkt er muziek van Enkhuizer muzikanten in het atrium. Het kwartet Folq World brengt heerlijke wereldmuziek van lokale grootheden ten gehore. De leden spelen klarinet, contrabas, gitaar en akkoorden. Een mooi concert voor de laatste zondag in januari!

Over het Zuiderzeemuseum. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur.

Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.
In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.