Muziek vult het binnenmuseum Enkhuizen
zaterdag 03 februari 2018

In februari zijn er concerten van: Pekel, Mark Haanstra en Raphael Vanoli. Op zondag 25 februari is het atrium wederom één van de locaties tijdens het winterfestival Deunen & Deinen. De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van de concertenreeks. 

Zondag 4 februari: Pekel. De mannen van Pekel zijn méér dan door de wol geverfd: drie van de vier leden musiceren al samen sinds het begin van de jaren zeventig in de vorige eeuw. Een muzikaal spektakel in Nederlandse folk, dat zich laat zich beïnvloeden door diverse culturen en stijlen.

Zondag 11 februari: Mark Haanstra en Raphael Vanoli. Bassist Mark Haanstra treedt samen met gitarist Raphael Vanoli op in het atrium van het Zuiderzeemuseum. Haanstra, inmiddels hoofdvakdocent aan het conservatorium van Groningen, studeerde zelf cum laude af in Amsterdam. Raphael Vanoli beheerst subtiele speltechnieken – van een aanraking met de vingertoppen tot blazen op de snaren. Met behulp van elektronica worden het imponerende, harmonieuze klanken.

Dit belooft een bijzonder concert van een mooi duo te worden. Zondag 25 februari: Deunen en Deinen. Inmiddels is het winterfestival Deunen & Deinen niet meer weg te denken uit muzikaal en maritiem Enkhuizen. Deze zondag wordt een aansprekend en gevarieerd concertprogramma aangeboden, dus laat je muzikaal verrassen door binnen- en buitenlandse muzikanten van formaat. Zie ook www.deunenendeinen.nl