Muziektheaterspektakel De Ontdeckingh
dinsdag 03 juli 2018

Het is een op feiten gebaseerd verhaal van twee Enkhuizer ontdekkingsreizigers, die aan de basis hebben gestaan van de rijkdom in Holland in de Gouden eeuw. Met prachtige muziek van Tim Knol, 50 professionele en amateurspelers, een ingenieus decor en een gezellig festivalterrein is dit een ultiem avondje uit. 

De hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen C.Molenaar, Ian Bok, Megan Roele, Willemijn Maandag en Boy Ooteman. Concept en productie is in handen van Frans van Leeuwen. Regie Esther Lagerweij en tekst Annet Langedijk-Mazereeuw en Dick Feld. De Ontdeckingh geeft een inkijkje in het leven van de grootste twee ontdekkingsreizigers van Enkhuizen in de 16e eeuw, Jan Huygen van Linschoten en Dirck China.

Het is zeker geen saai stukje geschiedenis, op ludieke wijze wordt een beeld geschetst van Enkhuizen uit die tijd, op macht beluste gluiperige Koopmannen, vrouwen van lichte zeden die daar niet voor onder doen, roddeltantes, dronken zeemannen en veel meer. De Ontdeckingh staat met 14 voorstellingen aan de Kooizandweg in Enkhuizen van 17 augustus t/m 1 september. Ook zijn er tal van speciale arrangementen en activiteiten op het festivalterrein en in de stad. Voor kaarten en informatie: www.ontdeckingh.nl