Nationale Balkon Beweegdag
zondag 23 mei 2021

Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met muziek, beweegbingo en dans. Met deelname aan de Balkon Beweegdag draait het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige ochtend op “afstand” en iets doen met én voor elkaar. Medewerkers van Team Sportservice zetten zich in om ook in West-Friesland een geslaagde Balkon Beweegdag te organiseren.

Veilig bewegen
Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden. Het Ouderenfonds organiseert de dag samen met de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs.

Met én voor elkaar
Fleur de Wit, buurtsportcoach Team Sportservice: ‘De deelnemers aan de Nationale Balkon Beweegdag ervaren het bewegen als een manier om gezond te blijven. Regelmatig bewegen heeft een positief effect. Men voelt zich fitter en zit lekkerder in zijn of haar vel. Tijdens de Balkon Beweegdag draait het vooral om een gezellig samenzijn. Als je de blije gezichten ziet van de deelnemers, maakt dat je als organisatie ook trots om een bijdrage aan te leveren.’

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren zij de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Besloten evenement
Team Sportservice organiseert de Nationale Balkon Beweegdag samen met woonzorginstellingen. Het is een besloten evenement en niet mogelijk om te bezoeken. Bent u benieuwd naar de Oldstars initiatieven in uw omgeving? Kijk dan op www.oldstars.nl