woensdag 22 november 2017
John kreeg het ‘kookgen’ mee van zijn vader, die hem als hobby-kok de beginselen van het koken bijbracht. Als 16-jarige jongen startte hij eerst als bordenwasser, maar maakte al snel via scholing de overstap naar een plek achter het fornuis. Hij werkte voor gerenommeerde bedrijven in Enkhuizen en Bergen, stond in de keuken van Bommels en De Tuynkamer in Hoorn en raakte na 21 jaar in het vak geïnspireerd om, samen met zijn vrouw Claudia, een eigen horecabedrijf te starten.
John’s Bistro is gevestigd in de historische Schermerpanden, op de plek waar voorheen Steakhouse De Fles was gevestigd. De keuze voor deze locatie werd vooral ingegeven door het feit dat hier de keuken middenin de zaak staat. ‘Ik hou van het contact met de gasten’, vertelt John. ‘Daarnaast geeft zo’n open keuken een zekere dynamiek aan het geheel. En daar zijn we naar op zoek.’
Wie kiest voor een avondje uit bij John’s Bistro zal ontdekken dat het hier om sfeer en lekker uit eten draait. ‘Ik probeer een eigen twist aan de gerechten mee te geven’, legt John uit. ‘Dat is ook de uitdaging van het vak. Met eerlijke ingrediënten, een goed stukje vlees of vis en seizoensgebonden groenten een mooi diner te maken. Nieuwe dingen doen en gasten te verrassen, daar draait het hier om.’
De menukaart omvat een breed palet van smaken en combinaties. Met fameuze voorgerechten als carpaccio, Scandinavisch gemarineerde zalm en Spaanse delicatessen. Verder zijn er smaakvolle Spare Ribs en fantastische Tournedos, aangevuld met groenten en aardappel garnituur. En wekelijks worden er verschillende specials aangeboden. Ook zal de menukaart regelmatig worden aangepast en aangevuld met nieuwe gerechten. Op de foto John en Claudia, zij kijken uit naar uw komst! John’s Bistro, Kleine Noord 51 in Hoorn tel. 0229 – 703088, website www.johnsbistro.nl