Nieuwe editie Medemblik Nautiek op komst
dinsdag 02 mei 2017

Een week die in het teken staat van wind, water en winnaars. De wereld komt naar Medemblik. Wie heeft het? Een mooi portie zeilen wordt gepresenteerd tijdens de Delta Lloyd Regatta en ‘de final day’ 27 mei staat voor swingende Waterzooi tijdens Medemblik Nautiek in en om de Oosterhaven.

In samenwerking met de scholen worden er van 22 t/m 24 mei zeilclinics georganiseerd onder schooltijd. De clinics zijn voor scholieren van groep 5 t/m 8 uit de gemeente Medemblik. Na schooltijd en op zaterdag 27 mei tijdens Medemblik Nautiek, is er voor kinderen vanaf 7 jaar open instuif; zeilen in de Optimist, lopen in een aquabal, suppen en kanoën in de Oosterhaven.

Het leukste familie wateruitje van Westfriesland is op zaterdag 27 mei. Voor de hele familie is er puur waterentertainment tijdens Medemblik Nautiek. Zowel op de kade als in de Oosterhaven. Zoek je spanning en wil je spetteren, dan kun je balanceren op een slackline, een zeewand beklimmen, broodjes bakken, een wedstrijdje zeilen hijsen, meevaren met de helden van de KNRM, razen in power ribs en proeven van het zeilen op een kajuitboot. Je kunt je gratis inschrijven op de kade. Dit geldt eveneens voor de clinics van de Optimist on Tour.

Ook is er heuse ‘rocking pret’. Deze spat eraf tijdens de podiumvoorstellingen van SG de Dijk en Dansschool Dazzling. De talenten pronken met hun kunsten en maken de sfeer compleet op de Oosterhaven.

Naast al het vertier op en aan het water wordt er een week voor, tijdens en na Medemblik Nautiek smakelijke ‘Waterzooi’ geserveerd in de restaurants langs de Oosterhaven en bij Trattoria MED aan de Vooroever. Deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Kijk voor alle waterpret en het hele Medemblik Nautiek programma op medembliknautiek.nl